We don't need them! :blobcatjustright:
We have: :mastodon:


QT: [mstdn.social/@stux/10939852427]
sтυx🎄  

Elon's take over of Twitter has set a lot of things into motion in the digital world :amaze:

Tumblr and now also Flickr are thinking about intergrating ActivityPub so it will be able to connect to the Fediverse! :fediverse:

A lot of lay offs in the mainstream social media but the Fediverse is only growing!

The world is waking up :blobcheerwitch: Social media can be fun but also privacy friendly at the same time, you got the proof now!❤️

No billionaires needed ✅

Ljudi!
@djurdja; @milena; @simgold; @damirlazarevic; @zara; @i; @Visitor; @ChefJerome; @Mantodea; @leoljubicic66; @DarkoLesinger; @psihonaut; @nina; @grickavjestica2; @The_Njonj; @Tamaraje; @igorpomper; @aleksandar;
Zašto ne bi smo pozvali svoje pratitelje (follovere) s Twittera da nam se pridruže na Mastodon i da zatim svi zajedno napustimo Twitter?
:blobcatjustright: :mastodon:

2 more pushes, lets hope they can correct the direction, as it doesn't look as if they hit the centre now.

“Ako hoćete, dakle, da proniknete u nekog čovjeka i upoznate ga u dušu, nemote se zadubljivati u to kako on šuti, ni kako govori, ni kako plače, pa čak ni kako se zanosi naiplemenitijim idejama, nego ga radije promatrate kad se smije. Smije li se dobro, znadi da je dobar čovjek. Pazite pri tom na sve tančine: smijeh vam se, na primjer, nipošto ne smije učiniti glup, ma koliko bio radostan i prostodušan. Čim zapazite i naimanji trag prigluposti, to nesumnjivo znadči da je taj čivjek umno ograničen, sve da se i razbacuje idejama.”

Dolgoruki (Dostojevski)

"Para se pojavio u jednom od mojih srećnih snova, 1998: u helikopteru kojim kružim oko vulkanskog kratera, mladi Nikanor drži čas poezije grupi starih pesnika. „Ne opisujte svoja iskustva, pesma treba da bude iskustvo. Ne pokazuj­te šta jesu, već šta će biti. Ne izražavajte svoja osećanja, već pesmom stvarajte novo osećanje. Ne otkrivajte ono šta znaju, već ono u šta sumnjaju. Ne tražite ono što žele, već ono što ne žele. Stoga, sad kad su san, prestanite da sanja­te”. Onda sam se probudio."

glif.rs/blog/alehandro-hodorov

"Saznajna dimenzija romana je neosporna, ali prava snaga romana ne leži u prikazivanju činjenica ili naučnih istina, već u pružanju znanja o ljudima. Romani u celosti nude antropološka saznanja, kako sam ih ranije nazvala. Ona nam razotkrivaju unutrašnji život drugih ljudi, njihove misli, osećanja i svest. Ona nam otvaraju vreme i prostor, psihologija su i sociologija, istorija i jezik. Romani, ukratko, istražuju čoveka u svoj njegovoj kompleksnosti. Otuda bi političari trebalo češće da čitaju romane."

glif.rs/blog/smrt-romana-esej-

@leoljubicic66 nema problema, zato smo tu da pomognemo ako sto treba. 😀

@leoljubicic66 ovo je najbezbolnija migracija
👇
Kako prebaciti račun sa drugog mastodon servera na

1 - otvorite račun na mastodon.hr
2 - postavke -> račun -> Moving from a different account create an account alias. (još nije prevedno na HR)
3 - unesite račun servera sa kojeg se selite, npr. vasekorisnickoime@mstdon.com
4 - zatim na starom serveru - postavke -> račun -> Move to a different account -> upišite korisnički račun koji ste otvorili na mastodon.hr i lozinku od trenutnog računa koji imate na serveru sa kojega se selite.

I to je to!!

Nažalost vaši postovi sa starog servera neće biti prebačeni na mastodon.hr. Biti će prebačeni vaši pratitelji i osobe koje vi pratite.

@igorpomper znači ovako, u aplikaciji na iPad-u se vidi ali se ne vidi na web-u? sad sam provjeravao i na niti jednom mastodon serveru se ne vide te brojke osim kad udjemo u post/thread. na alt.mastodon.hr se vidi sve brojke. 👇

Show older
Mastodon Hrvatska

Društvena mreža budućnosti: bez oglasa, bez korporativnog nadzora, etički dizajn i decentralizacija! Budite u vlasništvu svojih podataka pomoću Mastodona!