Moj prijatelj Zlatko mi maše iz Iloka.
Moram posjetiti njegovo imanje i vinograde

[VRIJEDNA DONACIJA]

✅️ Zahvaljujemo se dr. Ani Bakiji-Konsuo na vrijednoj donaciji gradiva obiteljskog fonda Marka i Tonka Bibice! 👏

[ IZVANUČIONIČNA NASTAVA ]
✅️ Izvanučionična nastava Prirode i društva Osnovna škola Marina Getaldića održala se u četvrtak u našem Arhivu 👍. Posjetili su nas učenici 3.a i 3.b razreda sa svojim učiteljicama. O namjeni palače Sponza u prošlosti i o današnjem Arhivu doznali su od arhivistice Paule Zglav💡. Bilo im je jako zanimljivo vidjeti očuvanu pedagošku dokumentaciju njihove škole iz 1946.-1953. godine, kako se tada ocjenjivalo i kako se zvao pojedini nastavni predmet 📚. Veselimo se ponovnom susretu! 👏

✅ Prošli tjedan u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održan je Dvanaesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata ().

U sklopu programa zapaženo izlaganje imao je naš kolega viši arhivist Zoran Perović koji je govorio o potrebnim resursima za digitalizaciju kompletnog arhivskog gradiva Dubrovačke Republike koji sadrži više od 100.000 spisa i pisama, više od 8000 uvezenih kodeksa te više od 15.000 turskih spisa.

Naš kolega informatičar Vedran Šerbu govorio je o iskustvima prilikom rada na projektu prilagođavanja dijela digitaliziranog gradiva sa izložbe "Kupanje i kupališta u Dubrovniku do početka II. sv. rata" na mobilnu platformu SpaceTime Layers. Projekt je prvi put bio predstavljen u sklopu manifestacije Noć muzeja 2022. godine.

S današnjeg bicikliranja - rijeka, šuma, cvijeće, čaplja, čamac i drugi cliché-i

Zna li netko nekakav aktivni volonterski team za lokalizaciju software-a, imam jedan neprofitni software koji osobno neću uspjeti prevesti nikada a možda i kasnije, no obično je lokalizacija teamski rad, pa evo, ako netko zna gdje bih se mogao obratiti, zahvaljujem :)

Nisu samo prsti problem za AI, kotači na kolima su nerješiva enigma, a i kako zapregnuti konja u kola...

Consuelo Palma, čileanska umjetnica s trenutnom adresom u Zagrebu otvorila je izložbu 2. svibnja u atriju palače Sponza. Izložbu je posvetila Dubrovniku ali i Hrvatskoj koju danas prihvaća kao svoju novu domovinu.
Svo vrijeme trajanja izložbe, do 15.5. posjetitelji će imati prilike upoznati i porazgovarati s umjetnicom te iz prve ruke čuti što se to krije „In corde meo".

(facebook.com/ConsueloPalmaArt/)

@Civo u pravu si. komunikacije nema uopće a za druge neznam zato jer ne pratim kakva je situacija na drugim serverima. da je kojim slučajem mastodon.hr pokrenula neka poznata njuškica e onda bi bilo korisnika kao u priči a ovako kad ga pokrene hobista koji ima svoj dnevni posao i koji nema vremena biti online stalno i reklamirati site.....e onda to šteka. neznam što reći, žao mi je da nemamo puno aktivnih korisnika ali što je tu je. mastodon.hr će i dalje biti online dokle god se server ne istroši 😀

Sretan i blagoslovljen Uskrs 🐥🐣🐇🐰

(Čestitka iz 1939. poslana Flori Jakšić, HR-DADU-299, zbirka razglednica)

@Civo
Prije neki dan server je bio nedostupan nekoliko sati jer se certifikat nije automatski obnovio. To je jedino sto znam da server nije bio u funkciji.
@leoljubicic66

I wish everyone peace, health and joy ☮🤘
(no stupid fireworks)

Where’s my head @? Happy, happity happiness… and all

Show older

Mastodon Hrvatska's choices:

Mastodon Hrvatska

Društvena mreža budućnosti: bez oglasa, bez korporativnog nadzora, etički dizajn i decentralizacija! Budite u vlasništvu svojih podataka pomoću Mastodona!