Pinned post

Ako zelite koristiti alt.mastodon.hr na mobitelu, mozete instalirati PWA aplikaciju pomocu vaseg internet pretrazivaca. 👇 quotes ili citati rade isto kao na twitter-u.

Pinned post

Kako prebaciti račun sa drugog mastodon servera na

1 - otvorite račun na mastodon.hr
2 - postavke -> račun -> Moving from a different account create an account alias. (još nije prevedno na HR)
3 - unesite račun servera sa kojeg se selite, npr. vasekorisnickoime@mstdon.com
4 - zatim na starom serveru - postavke -> račun -> Move to a different account -> upišite korisnički račun koji ste otvorili na mastodon.hr i lozinku od trenutnog računa koji imate na serveru sa kojega se selite.

I to je to!!

Nažalost vaši postovi sa starog servera neće biti prebačeni na mastodon.hr. Biti će prebačeni vaši pratitelji i osobe koje vi pratite.

Pinned post

koristi google prevoditelj, tako da jednostavno možete prevesti sa bilo kojeg jezika na ili na bilo koji drugi jezik koji ste postavili za glavni jezik u vašim postavkama. 👇

Pinned post

ima značajku koja se zove "samo lokalni" ili "nefederirani" postovi. Postovi označeni kao takvi ne povezuju se automatski s drugim instancama, što ih čini idealnim, primjerice, za najave lokalnog poslužitelja i meta-rasprave.

Pinned post

Ovo je službeni admin / info račun.

Ako ste zainteresirani ne samo za korisnike poslužitelja, već i za informacije koje šalje MastodonHR, pratite ovaj račun.

Na web sučelju postoji stavka pod nazivom "Info" u navigacijskom izborniku s desne strane, tako da možete provjeriti postove ovog računa odatle.

Također možete vidjeti hashtag vremensku traku u odjeljku "Topics" ispod.

Kada objavite post sa hashtagom, vaš će se post pojaviti na vremenskoj traci "Topics".

Pinned post

drugačiji od drugih

Istaknute značajke

- Maksimalna veličina prilagođenih postova s varijablom okruženja
- Potpuna Markdown podrška
- Medijski Sudoku (gornja granica medijskih privitaka se povećava na 9)
- Podrška samo za lokalne objave
- Podrška za citate kao što je twitter (QT ali ne RT)
- Gumb za prijevod koji se jednostavno koristi za prijevod postova s bilo kojeg jezika na vaš materinji jezik pomoću Google prevoditelja
- Hrpa sjajnih tema
- Poboljšano Elasticsearch iskustvo s podrškom za segmentaciju kineskih riječi

Moj prijatelj Zlatko mi maše iz Iloka.
Moram posjetiti njegovo imanje i vinograde

[VRIJEDNA DONACIJA]

✅️ Zahvaljujemo se dr. Ani Bakiji-Konsuo na vrijednoj donaciji gradiva obiteljskog fonda Marka i Tonka Bibice! 👏

[ IZVANUČIONIČNA NASTAVA ]
✅️ Izvanučionična nastava Prirode i društva Osnovna škola Marina Getaldića održala se u četvrtak u našem Arhivu 👍. Posjetili su nas učenici 3.a i 3.b razreda sa svojim učiteljicama. O namjeni palače Sponza u prošlosti i o današnjem Arhivu doznali su od arhivistice Paule Zglav💡. Bilo im je jako zanimljivo vidjeti očuvanu pedagošku dokumentaciju njihove škole iz 1946.-1953. godine, kako se tada ocjenjivalo i kako se zvao pojedini nastavni predmet 📚. Veselimo se ponovnom susretu! 👏

✅ Prošli tjedan u Zagrebu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održan je Dvanaesti festival hrvatskih digitalizacijskih projekata ().

U sklopu programa zapaženo izlaganje imao je naš kolega viši arhivist Zoran Perović koji je govorio o potrebnim resursima za digitalizaciju kompletnog arhivskog gradiva Dubrovačke Republike koji sadrži više od 100.000 spisa i pisama, više od 8000 uvezenih kodeksa te više od 15.000 turskih spisa.

Naš kolega informatičar Vedran Šerbu govorio je o iskustvima prilikom rada na projektu prilagođavanja dijela digitaliziranog gradiva sa izložbe "Kupanje i kupališta u Dubrovniku do početka II. sv. rata" na mobilnu platformu SpaceTime Layers. Projekt je prvi put bio predstavljen u sklopu manifestacije Noć muzeja 2022. godine.

S današnjeg bicikliranja - rijeka, šuma, cvijeće, čaplja, čamac i drugi cliché-i

Zna li netko nekakav aktivni volonterski team za lokalizaciju software-a, imam jedan neprofitni software koji osobno neću uspjeti prevesti nikada a možda i kasnije, no obično je lokalizacija teamski rad, pa evo, ako netko zna gdje bih se mogao obratiti, zahvaljujem :)

Nisu samo prsti problem za AI, kotači na kolima su nerješiva enigma, a i kako zapregnuti konja u kola...

Consuelo Palma, čileanska umjetnica s trenutnom adresom u Zagrebu otvorila je izložbu 2. svibnja u atriju palače Sponza. Izložbu je posvetila Dubrovniku ali i Hrvatskoj koju danas prihvaća kao svoju novu domovinu.
Svo vrijeme trajanja izložbe, do 15.5. posjetitelji će imati prilike upoznati i porazgovarati s umjetnicom te iz prve ruke čuti što se to krije „In corde meo".

(facebook.com/ConsueloPalmaArt/)

Sretan i blagoslovljen Uskrs 🐥🐣🐇🐰

(Čestitka iz 1939. poslana Flori Jakšić, HR-DADU-299, zbirka razglednica)

I wish everyone peace, health and joy ☮🤘
(no stupid fireworks)

Where’s my head @? Happy, happity happiness… and all

First cringe message in 2023: ✅
🤦🏼‍♀️

Kao što veli @leoljubicic66, nema boljeg od dobrog treninga (šetnje, hoda, trčanja) i vrhunskog osjećaja nakon tuširanja.
Cilj je premašiti prošlogodišnjih 1200 km za 280 sati.

Ima tko sličicu br. 118 Konzum Goal Stars 2022? Mali skuplja a jedina mu fali da popuni album :)

Oh, it’s wasn’t even a kiss, how did it end up like this 😱

Show older

Mastodon Hrvatska's choices:

Mastodon Hrvatska

Društvena mreža budućnosti: bez oglasa, bez korporativnog nadzora, etički dizajn i decentralizacija! Budite u vlasništvu svojih podataka pomoću Mastodona!