Tusky ili Fedilab, koji je bolji za mob, a koji za komp?

Bezvezno mi je imat dvije ili čak tri mamutske aplikacije.😀😀😀

E, ali ja još nisam skužio kako citirati npr. neki Tamarin toot u odgovoru npr. Iggyu.

Nisam ni ja, ali evo probavam.

Kliknuo sam one navodnike ispod tvog posta.😉


QT: [mastodon.hr/@damirlazarevic/10]
LD  

Nisam savladao tehniku kako poslati citirani toot☺️
Ako volite dobru fotku, ako volite glazbu i lijepo napisanu riječ… svakako zapratite ovu gospođu ❤️

Upravo se poručalo: Grenadirmaš s kobasicom i salata od kineskog kupusa.😋

Uglavnom, najbitnijega nema ni u jednoj aplikaciji - da na ikonici aplikacije na ekranu moba imaš brojčicu koja veli da ima nekaj novoga u vezi tvog računa i tvojih objava.

Prema sadašnjem, moraš kliknuti ikonicu da uđeš u aplikaciju to pogledati. A čak ni tada nema brojčice na simbolu zvona pa većinom moraš otić na lajnu pogledat.

No pričekajmo, još je sve novo.

Za sada vidim da funkcionira dojava za broj novih postova na početnoj, home stranici.

Onih koje bi trebale biti na simbolu zvonca (notifikacije) još nema. Bumo videli.🤔

A što me i zašto ovo traži, odnosno trebam li nešto uraditi da se ne pojavljuje pri svakom otvaranju aplikacije?

Evo sam poinstalirao i prijavio se. Vidjet ćemo kako ovdje šljaka.😀

Dakle ovako, nema prikaza notifikacija ni za lijek. Nema ih niti na ikonici aplikacije, niti su prikazane na simbolu zvona unutar nje.

To je krucijalna stvar i jako me žalosti što ne radi. Izrazito je nemotivirajuće za uopće korištenje Tuskya.

U postavkama sam uključio, odnosno dao sve potrebne dozvole, a provjerio sam i na filterima.

Ne vidim što bi ih eventualno blokiralo.

Ima li tko kakvu ideju za riješiti ili objašnjenje barem?

Jedino što na Tuskyu nema dojave/brojke notifikacija, niti su nepročitane označene da se razlikuju od pročitanih.

Ili ja te stvari ne vidim.

Gotovo isto se može reći za EU. Pa i Ameriku. U tom smislu se čini da zapadnim elitama odgovara pažnju javnosti držati vezanu uz ukrajinsko ratište.

Međutim, takva politika ne može trajati dovijeka. Unatoč medijskoj šutnji, na životni standard građana će itekako utjecati ubrzani rast cijena hrane i energenata.

Nemilosrdni stisak sve većih troškova života mogao bi uskoro doskočiti i nesposobnim političkim elitama.

Zato im je bolje da se što prije okrenu onome za što su izabrani, da građanima osiguravaju uređeno društvo i pristojan životni standard.

Prikaži nit

Već uoči ruske agresije na Ukrajinu, a pogotovo nakon eskalacije borbenih djelovanja, vidjelo se da Velika Britanija pokušava biti tik uz bok SAD-a. Dok se EU gubila u besplodnim raspravama nesposobnog vodstva, Britanci su počesto i radikalnije od američkih saveznika osuđivali Rusiju i poticali Ukrajince. Je li to samo posljedica čežnje za vremenom kada je britanska imperija krojila interesne zone i čak kartu Svijeta ili je pozadina više prizemno, u recentnom vremenu?

Otkako je izašla iz EU Britanija se pokušava pozicionirati tamo gdje je prije bila iako je znano da kotač povijesti uvijek ide naprijed. Dojam je da se baš i ne snalazi najbolje. Brexitovci koji su jurišali u prvim redovima danas više nisu u vrhu britanske politike, a nasljednici im nisu očekivali da će tako brzo vreli krumpir pasti u njihove ruke.

Aktualni premijer koji je zamijenio posrnulu kolegicu kao da ne postoji. Barem sudeći prema hrvatskim medijima. Malo je ili nimalo standardnih vijesti o zbivanjima na Otoku. Čak je i Megxit ustuknuo pred opservacijama britanskog ministarstva obrane i raznih instituta za rat. Ništa ili gotovo ništa se više ne može pročitati o britanskom gospodarstvu, rastu cijena, inflaciji, padu vrijednosti nacionalne valute i izvjesnoj recesiji.

Ne znamo je li namjerno, ali je dojam da se stvarno stanje, siguran pad BDP-a i ugroza životnog standarda milijuna britanskih građana nastoji zakloniti iza rusko - ukrajinskog sukoba.

24sata.hr/news/nancy-pelosi-od

Nije bilo baš za dva tjedna, ali Nancy Pelosi više nije na položaju na kojem je bila kad ju je Zoran Milanović odbio primiti na Pantovčaku.

Ostati će u politici kao kongresnica, ali ni izbliza neće imati moć i utjecaj na politiku SAD-a kao do sada.

Hajde da se i tu pohvalim današnjim ručkom:

Čobanac za dvije osobe s domaćom baranjskom paprikom!😋😋😋

A prilog, široki rezanci.😋😋😋

Evo, poduži tekst također funkcionira kako treba.👍

Pad drona na Zagreb je zahvaljujući beznačajnom položaju Republike Hrvatske u Europi i NATO savezu ostao nedovršena priča. Navodno je provedena istraga i odlučeno da se rezultati ne priopće javno. Možemo vjerovati u to zbog činjenice da je dron preletio više zemalja članica NATO, da je morao biti primijećen na radarskim ekranima i da je NATO nedvojbeno sposoban utvrditi putanju toliko velikog letećeg objekta.

Možemo razumjeti i zašto je rezultat istrage ostao tajan. U ono se vrijeme on ne bi uklopio u opći narativ o ruskoj agresiji na Ukrajinu. Lako bi bilo da se moglo dokazati kako su dron lansirali Rusi, ali opravdati kako se ukrajinska letjelica našla usred Zagreba bi bila nemoguća misija bez spominjanja očitog – kako je to bio pokušaj Zelenskog da u rat uvuče EU i NATO. Tada to ne bi bilo oportuno za tzv. Zapad.

U aktualnom slučaju, međutim, za SAD i NATO prije svega, ne bi bilo pametno ostaviti pitanje raketnog udara na Poljsku bez odgovora. Opće je poznato da napad na bilo koju članicu NATO saveza nalaže jedinstveni odgovor ostalih (čl.5). Ostaviti da u medijima dominira istog trenutka lansirana ukrajinska priča o tome kako je Rusija napala članicu NATO bila bi velika sramota za Savez ako bi izostao vojni odgovor. Zato se sada moralo reći o čemu se zapravo radi, da su rakete lansirali Ukrajinci.

Tako se priča najbrže može zatvoriti iako je teza o tome kako su projektilima ciljane „ruske rakete u dolasku” na staklenim nogama. Naime, geografski položaj Ukrajine i Poljske je takav kakav jest, kao i raspored vojnih postrojbi na terenu. Također, zna se i da Rusi ne izvode raketne udare lansiranjem raketa preko teritorija NATO saveza. Zbog toga ne može biti riječ o presretanju raketa u dolasku, nego eventualno u odlasku koliko god je to s taktičke i balističke strane malo vjerojatno.

Uzmemo li sve navedeno u obzir, zaključak se nameće sam po sebi. Projektile je ispalila ukrajinska strana kako bi isprovocirala izravno uključenje NATO saveza u rat protiv Rusije.

U prilog toj tezi govori i činjenica da je Ukrajina jučer pretrpjela najjači raketni napad od početka rata do sada i da je šteta golema. Činjenica je i da unatoč ogromnoj zapadnoj pomoći i herojskoj borbi ukrajinske vojske Rusija nije ni oslabljena, a još manje natjerana na povlačenje. Sa zimom pred vratima, Zelenskom je ostala jedino nada u izravnu vojnu reakciju tzv. Zapada.

Jesu li rakete ispaljene na Poljsku s ciljem da se to izazove, ostaje nam nagađati, ali je simptomatično što je nekoliko vodećih ukrajinskih političara gotovo istog trenutka imalo pripremljene izjave o ruskom napadu na članicu NATO i potrebi da Savez snažno vojno odgovori.

Srećom po Svijet, jer vojni odgovor NATO bi sigurno eskalirao u globalni rat, SAD nije dopustio da se prvotni ukrajinski narativ jače primi u javnosti kao ni gotovo panične izjave pojedinih neodgovornih i manje sposobnih političara. Ostaje još da Biden tihom diplomacijom pojasni kako na eventualne slične akcije ni ubuduće neće nasjesti, odnosno da bi iste mogle izazvati sasvim suprotni efekt.

Ima osnova nadati se čak da će nakon recentnih događaja započeti ozbiljniji mirovni napori jer pravac u kojem se pokušalo zakoračiti nikome ne bi donio dobra.

Na alternativnom još nisu obilježene nepročitane notifikacije. Ako može nekako slično ovom tu rješenju, bilo bi super.

Ili na neki drugi način, svejedno.

Samo da vidim prenose li se tamo postovi odavdje.

Show older
Mastodon Hrvatska

Društvena mreža budućnosti: bez oglasa, bez korporativnog nadzora, etički dizajn i decentralizacija! Budite u vlasništvu svojih podataka pomoću Mastodona!